Artboard 1 no disagree x error
Skift site
Menu

Flere fordele ved fuld tid

Christian Schacht-Magnussen, socialdirektør i Region Syddanmark, går helhjertet ind for den nye fuldtidsstrategi og ser mange fordele.

Af Carl Ancher Pedersen, journalist

– Vi har deltidsansatte på vores område, der har to job, for at få økonomien til at hænge sammen. Her så jeg da hellere, at de arbejdede på fuld tid på én arbejdsplads. Man kan hellere ikke se bort fra, at der er mindre administration forbundet med at have f.eks. 100 fuldtidsansatte frem for 200 deltidsansatte på et område, siger han og tilføjer:

– Først og fremmest handler den nye fuldtidsstrategi om, at vi fortsat skal kunne rekruttere kvalificeret arbejdskraft til vores område, og jeg hæfter jeg mig ved, at personalet bakker op og gerne vil det. Det er rigtig positivt.

Socialdirektøren fortæller, at man allerede er i gang med at virkeliggøre strategien. Som udgangspunkt slås alle stillinger op som fuldtidsstillinger.

Vi må tage problemerne, som de kommer

Christian Schacht-Magnussen er ikke blind for, at der er udfordringer forbundet med at rulle den nye strategi ud. De handler om at få arbejdsplanerne til at gå op og økonomien til at hænge sammen, når man skal gå fra deltids- til fuldtidsstillinger.

Hvad gør man eksempelvis, hvis man på en arbejdsplads får en ledig stilling på 30 timer og skal slå den op på 37 timer, og en ansat på 28 timer gerne have den? Så skal hendes stilling også slås op på fuld tid. Og så mangler man umiddelbart økonomi til 16 ugentlige timer.

– Det er den slags spørgsmål jeg får fra ledere rundt omkring. Men det hele er jo så nyt endnu, så lad os nu se, hvilke problemer der opstår hen ad vejen, og hvordan vi kan løse dem. Vi kan blive nødt til at udvise fleksibilitet og tænke utraditionelt i forhold til arbejdsplanlægning, siger  socialdirektøren.

Umiddelbart har regionen ikke ekstra midler, der kan bidrage til at virkeliggøre fuldtidsstrategien på socialområdet. Heller ikke selv om den seneste økonomiaftale med regeringen var med til at give regionerne et økonomisk løft. 

– Socialområdet falder uden for økonomiaftalen. Vi har kun de penge, som kommunerne vil betale for at anbringe borgere i de regionale tilbud, siger Christian Schacht-Magnussen.

Socialdirektør Christian Schacht-Magnussen: – Først og fremmest handler den nye fuldtidsstrategi om, at vi fortsat skal kunne rekruttere kvalificeret arbejdskraft til vores område.